'Το κόκκινο που ήταν μπλε' – Εφημερίδα Γυμνασίου Κατούνας

ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ

Posted on: 10/06/2010


ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
2009 – 2010
ΑΠΟ ΤΟΝ Δ/ΝΤΗ Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟ

Το δροσερό αεράκι της νιότης φύσηξε και πάλι στο Γυμνάσιο Κατούνας για να ξυπνήσει αισθήσεις, να χαρίσει ομορφιά και ψυχική ευφορία.
Παρακολουθήσαμε τις νέες και τους νέους, τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας, που αποτέλεσαν τις ομάδες για την υλοποίηση προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων, να παρουσιάζουν για τη φετινή σχολική χρονιά θέματα Αγωγής Υγείας, Κυκλοφοριακής Αγωγής και Πολιτιστικών με μεγάλη επιτυχία.
Όλοι κατέθεσαν πολύτιμο χρόνο, δίψα για μάθηση, πείσμα και αποφασιστικότητα, με σκοπό να προσφέρουν στους συμμαθητές τους και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο ποιοτική ψυχαγωγία και ενημέρωση και να συμβάλουν με τον αυθορμητισμό και το δημιουργικό τους πνεύμα στα κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα.
Καθοδηγούμενοι από τους καθηγητές τους οι μαθητές του σχολείου μας παρουσίασαν για το σχολικό έτος 2009-2010 τα εξής προγράμματα:

1. Πολιτιστικά Προγράμματα:

Θεατρική Παράσταση
Η θεατρική ομάδα υπό την καθοδήγηση και συμμεριζόμενη την ευαισθησία και το μεράκι της καθηγήτριας κ. Χαντζή Ουρανίας, φιλολόγου, έχοντας συγχρόνως την αμέριστη συμπαράσταση και φροντίδα του κ. Αλεξανδρή Θεοδώρου, Δ/ντή του σχολείου, ανέβασε τη θεατρική παράσταση ¨Η Θεία απ’ το Σικάγο¨, του Αλέκου Σακελλάριου.

Το σχολείο μας και δέκα ακόμη σχολεία του Νομού συμμετείχαν στο 1o  Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου που διεξήχθη στο Αγρίνιο από 13 έως 25 Απριλίου 2010 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου, υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αγρινίου ¨Στέλιος Τσιτσιμελής¨ και της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Ν. Αιτωλ/νίας.
Το Γυμνάσιο Κατούνας μετά από μια καταπληκτική παράσταση που έδωσε στις 22/4/2010 απέσπασε τιμητικό έπαινο σε ειδική εκδήλωση απονομής βραβείων που έλαβε χώρα στις 25/4/2010 στο Δημοτικό Θέατρο Αγρινίου.

<<Παραδοσιακοί χοροί – Φορεσιές και έθιμα της καθημερινότητας>>

Ομάδα μαθητών υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, κ. Καραγεώργου Απόστολου, Φυσικής Αγωγής και της κ. Παπασπύρου Σπυριδούλας, Γαλλικών, ανέλαβαν την υποχρέωση να ζωντανέψουν μνήμες του παρελθόντος αναπαριστώντας δρώμενα λαογραφικού χαρακτήρα. Πρόκειται για μια δημιουργική πρωτοβουλία ανάδειξης του λαϊκού μας πολιτισμού και της σύνδεσής μας με τις ρίζες μας. Γι’ αυτό, σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στις 10/5/2010 στο σχολείο μας κάτω από τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής ορχήστρας, οι μαθητές παρουσίασαν τα έθιμα του γάμου φορώντας τοπικές φορεσιές και χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς που ξεσήκωσαν μαθητές, γονείς και εκλεκτούς προσκεκλημένους.

 

 

2. Προγράμματα Αγωγής Υγείας :

Πρόληψη ατυχημάτων στο χώρο του σχολείου και όχι μόνο

Ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας κ. Κόκκιος σε ειδικές κατά τάξη συναντήσεις με τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας παρέδωσε κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και βοήθησε με τον τρόπο του στην πρόληψη ατυχημάτων που συμβαίνουν στο σχολικό χώρο και όχι μόνο.
Υλικό για το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση του σχολείου μας στις 10 Μαΐου 2010 από τους καθηγητές κ. Καραγεώργο Απόστολο και Παπασπύρου Σπυριδούλα.

Τα Προγράμματα Αγωγής Υγείας και Πολιτιστικών που παρουσίασαν τα παιδιά μας αποδεικνύουν ότι η ύψιστη τέχνη της διαπαιδαγώγησης, της επιμόρφωσης και της πολιτιστικής προσφοράς, όπως είναι και το Θέατρο, απολαμβάνουν το σεβασμό και την ευρεία αποδοχή της κοινωνίας. Αντίθετα με τα μηνύματα των καιρών που στοχεύουν στην κατάρρευση ιδεών και αξιών, οι νέοι που τολμούν να επενδύσουν στον πολιτισμό είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα γευτούν τα αγαθά του.
Είναι εξάλλου αδιαμφισβήτητο πως κάθε μορφή κοινωνικής και πολιτιστικής δραστηριότητας διαπαιδαγωγεί, πλάθει χαρακτήρες απαλλαγμένους από μικρότητες και διδάσκει συνετές συμπεριφορές, στοιχεία που βοηθούν στην αρμονική συνύπαρξη και τον αλληλοσεβασμό μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι διαμορφώνοντας ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Ο Δήμος Μεδεώνος, δια του Δημάρχου του κ. Σεραφή Ιωάννη και του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας κ. Κόκκιος, ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δ/θμιας Εκπ/σης του Ν. Αιτωλ/νίας κ. Παπαθανασίου Σπυρίδων, ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Κατούνας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας δια του Προέδρου του κ. Λίβα Αριστοτέλη στήριξαν κάθε προσπάθεια μας ηθικά και υλικά από τη γένεσή της. Μια συνεργασία που επισφραγίστηκε με χορό και τραγούδι

 

 

 

 

 

 

 

καθώς και την παράθεση πλούσιου μπουφέ, προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Κατούνας, μετά το πέρας της παρουσίασης των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων. Η πολύμηνη λοιπόν κοπιαστική προετοιμασία όλων των συντελεστών αυτών των εκδηλώσεων είναι ένα επίτευγμα άξιο προσοχής και μίμησης.

Advertisements

2 Σχόλια to "ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΟΥΝΑΣ"

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΣΟ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ, ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΤΣΙ!!!!!!!ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!
ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΣ………..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ… ΔΙΝΟΥΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: